2013 m. spalio 15 d., antradienis

2 savaičių planas - tvirti, balti ir nesisluoksniuojantys nagai!

Nagai pageltę, sluoksniuojasi, lūžinėja... Na taip, gali užmaskuoti šias problemas keliais sluoksniais lako, bet priemonė – labai jau trumpalaikė. Siūlome paslėpti visus lakus ir išsikelti sau tikslą: per dvi savaites – kardinaliai pasikeitusi nagų būklė!
Nagai, kaip ir oda – tai tavo sveikatos atspindys. Jie nepagelsta ir nesisluoksniuoja be priežasties. O priežastis dažniausiai paprasta: nepakankamas vitaminų ir mineralų kiekis, kuriuos turėtum pasisavinti iš maisto. Tavo kasdieniame racione turėtų būti:
* Varškės, kurioje yra nagų augimui būtino kalcio, fosforo ir vitamino D.
* Vitamino A, kuris pagerina audinio elastingumą ir tokiu būdu apsaugo nuo sluoksniavimosi. Valgyk kiaušinius, raudonos ir oranžinės spalvos daržoves bei vaisius, gerk žuvų taukus.
* Jodo – kuris tarsi balzamas odai, plaukams ir nagams. Bent porą kartų per savaitę mėsos patiekalus pakeisk jūros produktais.
* B grupės vitaminų, kurie svarbūs daugeliui organizmo gyvybinių funkcijų. Konkrečiai nagų stiprinimui rekomenduojame per dieną suvalgyti 2 šaukštus sausų mielių.
* Citrusinių vaisių, kuriuose gausu vitamino C, stiprinančio bendrą imunitetą ir padedančio išvengti nagų grybelio.

Nesitikėk, kad nieko nekeičiant savo mityboje, nagų problemos stebuklingai išsispręs. Kremukų ir stiprinamųjų serumų ilgalaikiam efektui pasiekti tikrai nepakaks.
Jei nagai – pageltę...
Nagai pagelsta dėl įvairių priežasčių: rūkymas, vaistų vartojimas, lakavimas spalvotais lakais ir t.t. Šią problemą nesunkiai išspręsi ir namuose. Tiesiog pasirink vieną iš tau priimtiniausių metodų.
* Pasigamink košelę iš 3 arbatinių šaukštelių sodos ir šaukštelio 3% vandenilio peroksido. Košelę užtepk ant vatos tamponėlio ir palaikyk po porą minučių ant kiekvieno nago galiuko. Nuo nago nuėmusi košelę, jį būtinai nuplauk šiltu vandeniu.
* Atsipjauk griežinėlį citrinos ir kiekvieną dieną švelniai patrink nagų galiukus ir odeles aplink nagą. Paprasta ir tikrai efektyvu.
* Dantų pasta su cinku taip pat galima balinti ir nagus. Tereikia su šepetėliu lengvai dantų pasta masažuoti nagus ir, be abejonės, po procedūros gerai juos nuplauti šiltu muiluotu vandeniu.
Prieš lakuodama nagus visuomet naudok pagrindą, kietiklį. Jis užkirs kelią nagų geltimui, kuris dažnai atsiranda lakuojant itin tamsiomis spalvomis, apsaugos nagą, jei lakas pasirodytų prastos kokybės, o ir manikiūras išsilaikys ilgiau nei įprastai.
Jei nagai silpni ir lūžinėja...
Kaip jau minėjome, pirmas žingsnis – mityba ir vitaminai. Antras – nagus stiprinančios vonelės. Nepatingėk palepinti savo nagus 2-3 kartus per savaitę.
* Tau reikės pusės puodelio alaus, ketvirtadalio stiklinės alyvų aliejaus ir tiek pat obuolių acto. Alyvų aliejų šiek tiek pašildyk ir supilk į dubenį kartu su alumi ir actu. Tuomet viską išmaišyk ir nagus skystyje laikyk apie 10–15 minučių. Alyvų aliejuje yra gausybė vitaminų ir monosočiųjų rūgščių, kurios sustiprins tavo nagus. Beje, šiuo aliejumi gali ir reguliariai trinti nagus!
* Apelsinų sultyse gausu folio rūgšties, kuri reikalinga ne tik nagų, bet ir plaukų augimui. Taigi, į apelsinų sultis nagučius panardink dešimčiai minučių, o po procedūros, žinoma, juos gerai nuplauk.
* Nagus mirkyti taip pat naudinga pašildytame alyvuogių aliejuje, vonelėje su jūros druska, keliais lašais jodo ir citrinos sulčių, želatinos vonelėje (vandenyje ištirpina pusė pakelio želatinos) ar acto ir augalinio aliejaus mišinyje.
Atlikdama namų ruošos darbus būtinai mūvėk pirštines. Ypač plaudama indus! Nors tai ir nėra patogu, tačiau indų plovikliai išsausina ne tik nagus, bet ir rankų odą.
Jei nagai skilinėja...
Kad nagai neskilinėtų, jie turi būti ne tik tvirti, bet ir elastingi. 3 kartus per savaitę nagus 15 – 20 minučių panardink į šiltą vandenį, kuriame įlašinta šiek tiek citrinos sulčių. Taip pat gali vietoje vandens naudoti kūno temperatūros alyvuogių aliejų. Šios vonelės sutvirtins nago paviršių.
Po vonelės nepulk nagų iš karto tvarkyti. Dauguma merginų daro klaidą – suminkština nagus, kad jie lengviau nusikirptų, bet taip nagai tampa labai pažeidžiami. Apskritai, žirklutes turėtum pamiršti, nes kirpti nagą, net jam nulūžus, nepatartina. Nepagailėk pinigų kokybiškai dildei. Kad nagų galiukai neskilinėtų, dildyti reikia viena kryptimi, antraip braukdama dilde pirmyn – atgal pažeisi nagus. Nagus padildink ne tuomet, kai jie ima kibti už drabužių arba per daug atauga, o reguliariai, porą kartų per savaitę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą