2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Nagų priauginimas - mitai ir faktai





     Labai dažnai tenka girdėti įvairių mitų apie nagų priauginimą. Daugelis jų gimsta dėl žinių trūkumo ar nesupratimo. Nors nagų priauginimas vis labiau populiarėja, informacijos apie šią paslaugą surasti gana sunku. Todėl pabandysime atsakyti į kelis dažniausiai kylančius klausimus.
Mitas:
     Natūralus nagas nekvėpuoja po priaugintais nagais

Faktas:
     Dar biologijos vadovėlyje skaitėme, kad nagas - tai suragėjusi odos dalis. Jis nekvėpuoja. Bet kuris profesionalus meistras paaiškins, kokiu būdu nago plokštelė gauna maitinamąsias medžiagas, kurios reikalingos ir visam organizmui. Patį svarbiausią vaidmenį nago maitinime atlieka kraujotaka, pernešanti būtinas medžiagas per kapiliarų sistemą, esančią po nagų, o ne ant jo.

Mitas:
     Geliniai nagai atrodo natūraliau už akrilinius

Faktas:
     Dažniausiai taip teigia neprofesionalūs meistrai, dirbantys tik su viena medžiaga. Viskas priklauso ne nuo medžiagos, o nuo meistro kruopštumo, išsilavinimo nagų priauginimo srityje, "rankos atidirbimo". Geras meistras ant vienos rankos priaugins gelinius, ant kitos akrilinius nagus, o plika akimi nebus įmanoma atskirti, kur kokie nagučiai yra.

Mitas:
     Akriliniai nagai yra tvirtesni nei geliniai

Faktas:
     Akriliniai nagai yra kietesni, o geliniai elastingesni, tačiau teisingai parinkus medžiagą bei priauginimo technologiją ir vieni, ir kiti yra stiprūs. Silpnesniems nagučiams siūloma dėti gelį, kietam, tvirtam nagui - akrilą. Tačiau tai tik bendros nuorodos. Kiekvienu atveju reikia išnagrinėti konkrečią situaciją. Juk kai slenka plaukai, ieškome šampūno nuo slinkimo, tačiau nepuolame visiems aiškinti, kad šampūnas nuo pleiskanų - niekam nereikalingas daiktas. Taip ir su nagučiais - vienai klientei tinka akrilas, kitai gelis, trečiai porcelianas, o ketvirtai - visos trys priemonės. Deja reikia paminėti, kad labai retais atvejais klientei netinka nė viena medžiaga. Tuomet belieka puoselėti savo natūralų nagutį.

Mitas:
     Akrilo nagai kenkia natūraliam nagui, geliniai - nekenkia(arba atvirkščiai)

Faktas:
     Dažniausiai tokie mitai gimsta dėl meistrų, dirbančių tik su viena iš medžiagų - tik su geliniais arba tik su akriliniais nagais. Tikindami, kad viena ar kita medžiaga yra toksiška, jie net neįtaria, kad tiek akrilas, tiek gelis turi tą pačią cheminę prigimtį. Į savaime stingstančio akrilo sudėtį įeina du komponentai: 1) specialus skystis (likvidas) arba monomeris, susidedantis iš etilmetakrilatų. 2) polimerinė pudra (polimeras, panašus į polimetilmetakrilatą). Pudros sudėtyje yra cheminis katalizatorius, kuris reaguodamas su monomeriu polimerizuojasi (stingsta).
     Tuo tarpu bet kokio gelio pagrindas yra oligomeras, junginys, kurio molekulės susideda iš keleto monomerinių grandinių.
     Neseniai atsiradę porceliano nagai taip pat yra tų pačių sudedamųjų cheminių elementų junginys. Dirbant šia technologija ant tipso tepasi gelio sluoksnis ant kurio dar barstosi akrilo milteliai. Vadinasi vaizdžiai tariant - akrilo ar gelio nagai tai "tas pats varškėtis, tik vienas keptas, o kitas virtas. Porceliano nagai tuomet varškėtis pirma išvirtas, po to apkeptas".

Mitas:
     Priauginti galima tik ant labai sveikų ir stiprių natūralių nagų

Faktas:
     Aš visuomet sakau taip: jeigu mūsų visų nagai būtų stiprūs ir geri, tai kam tuomet tas priauginimas? Visų pirma, jis tam ir buvo sugalvotas, kad moterys, turinčios silpnus, lūžinėjančius nagučius, niekaip negalinčios pačios jų užsiauginti, galų gale turėtų išeitį. Antra, silpną nagą padengę geliu, akrilu ar porcelianu mes jį apsaugome nuo daugybės išorinių poveikių - vandens, temperatūrų kaitos, smulkių smūgių, stuktelėjimų ir t.t.

Mitas:
     Priaugintus nagus po pusės metų reikia nuimti

Faktas:
     Teigdami, kad po pusės metų privaloma daryti pertrauką, dažniausiai meistrai prideda dar vieną frazę: "Kad nagas pakvėpuotų". Kadangi jau anksčiau išsiaiškinome, jog nagas nekvėpuoja ši priežastis išnyksta. . Tačiau kartais, nepriklausomai nuo nešiojimo laikotarpio, klientė tiesiog pavargsta nuo priaugintų nagų. Tuomet, be abejo, medžiagą verta nuimti.

Mitas:
     Priauginimas labai sugadino nagus

Faktas:
     Priauginimas pats savaime nagų sugadinti negali. Pateiksiu kelias pačias pagrindines priežastis, dėl kurių priauginimo periodu gali būti sugadinti natūralūs nagai:

     1. Klientės klaidos:
  uždelsia atlikti papildymą (jo metu ne tik medžiaga padengiamas ataugęs nago tarpelis, bet ir iš naujo perskirstomi svorio centrai, kurie yra labai svarbūs priauginamų nagų nešiojimo kokybei)
  priaugintų nagų naudojimas "vietoj atsuktuvo", t.y. klientė pamiršta, kad priauginti nagučiai yra rankos puošmena, o ne darbinis įrankis, nors ir tvirtesni už natūralius
  klientė pati namuose imasi korekcijos, trumpinimo , siaurinimo ar kitų veiksmų, kurių metu pažeidžiami dirbtinio nago svorio centrai bei proporcijos
     Visos šios išvardintos priežastys veda prie vieno rezultato - priauginto nago lūžio. Kiekvieno lūžio metu pridėtinė medžiaga nuo smūgio atkelia keletą mikroplaušelių nuo natūralaus nago. Kadangi keičiant nulūžusį nagą reikia nuimti medžiagos likučius, o taip pat ir atskilusius plaukelius, natūralus nagas suplonėja. Nuo to, savaime suprantama, jis pasidaro ir jautresnis ir silpnesnis. Jei lūžis pasikartoja dar kartą, nagas plonėja dar labiau.
     2. Neteisingas priaugintų nagų nuėmimas:
  priaugintas nagas yra nulupamas žnyplučių ar kokio kito aštraus daikto pagalba (tokia procedūra, nors ir kaip atrodytų, kad lengvai atsikėlė medžiaga nuo natūralaus nago, nusineša mažiausiai 2-3 viršutinius nago sluoksnius)
  nuimant gelį perdaug nudildžiuotas nagas, dažniausiai naudojant per grubią dildę arba ją perdaug spaudžiant
  nuimant akrilą per ilgai mirkoma acetone, kuris išsausina natūralų nagą
     Tačiau, kad ir kaip nagai būtų sugadinti priauginimo periodu, natūralus nagas nepaliaujamai auga ir atsinaujina. Plokštelė pilnai pasikeičia maždaug per 3-4 mėnesius. Jei ir tuomet nagai yra silpni, vadinasi, tokie jie buvo ir prieš priauginimą.

Mitas:
     Nuvalius nagų laką valikliu, turinčiu acetono, akrilo nagai ištirpsta

Faktas:
     Vieną kartą nuvalius laką nuo akrilo nagų šie tikrai neištirps. Tačiau profesionalūs meistrai būtinai perspėja savo klientes, nešiojančias akrilo nagus, kad dažnas akrilo nagų valymas acetonu po truputį ardo akrilo masės vientisumą. Šis procesas laikui bėgant gali privesti prie nago lūžio. Taip pat ir gelio meistrai nerekomenduoja naudoti acetoninių lako valiklių, nes acetonas labai sausina pirštų odą. Nagrinėjant giliau, veiksmas vyksta toks - jūs nuvalėte priaugintą nagą acetonu. Aplink nagą esantys odos ploteliai iš karto pabąla. Tai reiškia šie odos ploteliai labai išsausėjo. Mūsų organizmas gamtos yra taip tobulai sukurtas, kad su bet kokia problema pirmiausiai mėgina susitvarkyti pats. Gavę signalą, kad yra sausų odos bei ataugusio natūralaus nago plotų, riebalinės liaukos išskiria dvigubą natūralaus riebalo normą. Šis staigus riebalo išskyrimas gali išprovokuoti dirbtinės medžiagos atšokimą, kuris gilėdamas vėl atves prie lūžio.

Mitas:
     Pažiūrėjau, kaip priaugina nagus, nusipirksiu akrilo ir pati sau pasidarysiu

Faktas:
     Visų pirma kalbu remdamasi savo patirtimi - daryti nagų priauginimą sau yra be galo sunku ir sudėtinga, dar sudėtingiau nei daryti kitam. Juk nemokame vienodai gražiai rašyti ir dešine, ir kaire ranka? Antra, meistras, darydamas jums nagelius nepasakoja nei ką jis daro, nei kodėl, nei kiek, nei kam. Netgi jei jūs sumaniai klausinėsite, meistras taip pat sumaniai atsakys tik pusę tiesos. Taip yra todėl, kad bet kokios profesijos paslaptys labai daug kainuoja. Meistrai lanko įvairiausius tobulinimosi kursus, perka žurnalus, važiuoja į seminarus, parodas ir t.t. Darau išvadą - be specialių apmokymų, jūs galbūt ir pasidarysite nagus pati, tačiau kokios kokybės? Kokios pasekmės laukia? Tik specialiuose apmokymuose suteikia žinių, kaip nepažeisti nago, kokias medžiagas kaip naudoti, kaip apsisaugoti nuo nagų grybelio, pelėsio susidarymo ir t.t. Ar norėtumėte rizikuoti savo pačios ar savo draugių sveikata?



Nag



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą