2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Kaip išsibalinti nagus?


Tikriausiai esi girdėjusi, kad apie vyrą viską pasako jo batai, o apie moterį – jos rankos ir nagai. Deja, kartais nagučiai pagelsta ir tikrai neatrodo sveikai bei patraukliai. Taigi šį kartą norime pakalbėti apie nagų geltonavimo priežastis ir pasiūlyti paprastus balinimo metodus.

Išsibalinti nagus galima tiek profesionaliomis priemonėmis (lakai, milteliai ir t.t.), tiek ir liaudiškais metodais. Moterims, kurios mėgsta lakuotis nagus įvairiomis spalvomis, nagai gelsta kur kas dažniau. Visa problema slypi lako sudėtyje esančiame formaldehide, kuris neigiamai įtakoja nagų struktūrą ir jų būklę.
  • Jei dažnai lakuoji nagus, prieš lakavimą būtinai padenk nago paviršių “bazinio” lako sluoksniu, kuris padės apsaugoti nagą nuo neigiamo formaldehido poveikio;
  • Taip pat patariama laikas nuo laiko nupoliruoti nago paviršių ir bent kartais leisti nagams pailsėti nuo lako, t.y. visiškai nelakuoti nagų. Šiuo laikotarpiu būtų puiku, jei nagus palepintum eteriniais aliejais ir žolelių vonelėmis.
Kokios galimos nagų geltonavimo priežastys?

Prieš balinant nagus reikėtų išsiaiškinti, kokios yra geltonavimo priežastys. Mes jau išsiaiškinome, kad nagai gali geltonuoti nuo neigiamo lako poveikio, tačiau galimos ir kur kas blogesnės priežastys. Nagai geltonuoja sergant inkstų bei kepenų ligomis, o taip pat ir nuo per ilgai vartotų antibiotikų.

Nagų grybelis – tai dar viena labai reali nagų geltonavimo priežastis. Grybelis gamina pigmentus, kurie per ilgą laiką pakeičia nago spalvą. Tačiau esant grybeliui pastebėtum ir kitus simptomus: nemalonų kvapą bei nagų paviršiaus pažeidimus. Dar viena gali priežastis – rūkymas. Jei rūkai, neturėtum stebėtis, jei tavo nagučiai bus pageltę. Žinoma, nagai pagelsti gali ir dėl amžiaus, kuomet sutrinka limfinės sistemos darbas. Tikriausiai pastebėjai, kad retas vyresnio amžiaus žmogus gali pasidžiaugti baltais nagais.

Taigi, gerai apgalvok, kas galėjo paskatinti tavo nagų spalvos pakitimus, pašalink priežastis ir jau tuomet pradėk juos balinti.


 Kaip išsibalinti nagus?

Pirmoji priemonė: paimk citrinos riekelę ir gerai patrink ja nago paviršių bei odelę aplink nagus. Šis balinimo metodas labai pigus, greitas ir efektyvus. Procedūrą reikėtų atlikinėti visą mėnesį kiekvieną dieną. Be balinamojo efekto, citrina taip pat minkština odelę ir padeda nago plokštelei sutvirtėti.

Antroji priemonė: sumaišyk vieną dalį glicerino su penkiomis dalimis vandenilio peroksido (3%) ir užtepus mišinį ant nagų palaikyk maždaug 3 minutes. Laikydama ilgesnį laiką, gali smarkiai pažeisti nagus ir odelę aplink juos.

Trečioji priemonė: tai eteriniai aliejai. Sumaišyk 2 lašus ylang-ylang aliejaus (kvapiųjų kanangų), 2 lašus kedro aliejaus ir 2 lašus citrinų sulčių. Mišiniu patepk nagų paviršių ir palik kuriam laikui, kad mišinys susigertų į nagus.

Ketvirtoji priemonė: sumaišyk 45 ml. rožių vandens, 55 ml. peroksido ir 15 gramų glicerino. Mišiniu patepk nagus ir jo nenuplauk. Ši priemonė tvirtina nago plokštelę ir pagerina nagų išvaizdą.

Penktoji priemonė: panaikinti nagų geltonavimą gali padėti ir jūros druska. Šiltame vandenyje ištirpink tris šaukštus jūros druskos ir pamerk į mišinį nagus. Tokias voneles reikia daryti visą mėnesį, 3 kartus per savaitę. Nagai turi būti mirkomi maždaug 20 minučių. Jūros druską galima pakeisti ramunėlėmis. Ramunėlių reikės taip pat 3 šaukštų.

Šeštoji priemonė: dubenėlyje sumaišyk 1 šaukštelį vandenilio peroksido (3%) ir 2.5 šaukštelio kepimo sodos. Gautą košelę užtepk ant vatos tamponėlio ir uždėk ant nago galiuko. Palauk keletą minučių ir nuplauk po šiltu vandeniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą