2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Rankų ir nagų kaukės







Kad rankos būtų gražios, švelnios ir sveikos, jas būtina gerai prižiūrėti. Tam nereikia nei daug laiko, nei pastangų, nei papildomų išlaidų. Šį kartą pasiūlysime pasidaryti keletą puikių kaukių rankoms ir nagams. Išmėgink!

Naminė kaukė sugrubusiai ir šiurkščiai alkūnių odai. Sumaišyk arbatinį šaukštelį smulkios druskos, pusę šaukštelio sodos, šaukštelį grietinėlės arba riebios grietinės, po tiek pat citrinų sulčių ir vandenilio peroksido. Ištiesk alkūnes, patepk šiuo mišiniu ir apvyniok maistine plėvele 45 minutėms. Nuplauk ir pasitepk riebiu kremu. Po procedūros ar dviejų oda taps aksominė.

Stiprinamoji nagų kaukė. Sumaišyk kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, kelis lašus citrinų sulčių ir porą lašų jodo. Pašildyk ir įmerk nagus 5–10 minučių. Nuplauk vandeniu nenaudodama muilo.

Jodo kaukė besisluoksniuojantiems nagams. Jodas greitai susigeria. Jeigu tepsi jį vakarais, nagai ryte nebus pageltę.

Stiprinamoji citrinų kaukė nagams. Tiesiog atpjauk porą centimetro storio citrinos griežinėlių ir palaikyk juose nagus.

Virtų bulvių kaukė. Sutrink porą virtų bulvių, įpilk trečdalį stiklinės pieno ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Padaryk su šiuo mišiniu kompresą, apvyniok jį plėvele ir palaikyk 40 minučių. Nuskalauk rankas šiltu vandeniu.

Alyvuogių aliejaus kaukė rankų odai. Vakare ištepk rankas ir nagus pašildytu alyvuogių aliejumi, užsimauk medvilnines pirštines ir eik miegoti. Galimas ir kitas variantas: ant medvilninių pirštinių užsimauk gumines ir tęsk savo darbus. Po 20 minučių rankų oda bus lygi ir aksominė.

Varškės kaukė rankoms daroma iš trupučio varškės ir kelių lašų saulėgrąžų aliejaus.



Majonezo kaukė. Ji labai paprasta: negailėdama užtepk ant rankų majonezo ir užsimauk gumines pirštines. Po pusvalandžio kaukę nuplauk šiltu vandeniu.
Maitinamoji rankų kaukė. Sumaišyk meliono minkštimą ir pusės citrinos sultis. Kad masė būtų tirštesnė, galima įdėti šiek tiek krakmolo. Kaukė laikoma 20 minučių, nuplaunama šiltu vandeniu.

Kaukė sausai odai. Sumaišyk porą šaukštų augalinio aliejaus, 6 šaukštus avižinių miltų, 2 šaukštus pieno ir 2 šaukštelius medaus. Viską gerai išmaišyk ir palaikyk ant rankų 10–15 minučių.

Kaukė su kiaušinio tryniu. Ji itin rekomenduojama toms, kurių rankų oda sausa ir susiraukšlėjusi. Sumaišyk kiaušinio trynį, šaukštą medaus ir šaukštelį avižinių miltų. Prieš miegą išsitepk šia mase rankas ir užsimauk natūralaus pluošto pirštines. Ryte oda bus minkšta, o raukšlelės išsilygins.

Kefyro kaukė idealiai tinka sausai ir trūkinėjančiai odai. Tau reikės: 100 g kefyro arba pasukų, šaukšto medaus ir 5 lašų citrinų sulčių. Užtepk masę ant rankų ir tarp pirštų ir palaikyk 10 minučių. Nuplauk šiltu vandeniu.

Duonos kaukė rankoms. Sutrink piene šiek tiek baltos duonos minkštimo ir užtepk ant rankų. Nuplauk po 15–20 minučių. Pienas švelniai susigeria į odą ir pamaitina ją trūkstamomis maitinamosiomis medžiagomis.

Medaus kaukė. Šis produktas minkština ir drėkina odą, mažina jos šerpetojimą, gerina tonusą. Ši kaukė daro ją švelnią ir gražią. Sumaišyk 20 gramų medaus, 30 g alyvuogių aliejaus, kiaušinio trynį ir 5–10 lašų citrinų sulčių. Geriausia užsitepti ją prieš einant miegoti, likučių pakartotinai nenaudoti.

 Grietinės kaukė. Sumaišyk šaukštą grietinės, kiaušinio trynį, arbatinį šaukštelį degtinės ir tokį pat kiekį citrinų sulčių. Užtepk masę ant rankų, apvyniok jas plėvele, užsimauk medvilnines pirštines ir palaikyk taip apie 15 minučių. Ši kaukė ne tik padės įveikti sausumą ir šerpetojimą, bet ir šiek tiek pašviesins odą.

Mielių kaukė. Išmaišyk šaukštelį šviežių mielių su tokiu pat kiekiu augalinio aliejaus (turi išeiti vienalytė košelė). Užtepk masę ant rankų ir palaikyk 20 minučių, likučius nuvalyk citrinos sultyse pamirkytu vatos gumulėliu. Patartina procedūrą daryti visą mėnesį, po kartą arba du per savaitę, o po to padaryti mėnesio pertrauką. Ši kaukė puikiai maitina rankų odą, padeda nuo šerpetojimo ir aprūpina ląsteles vitaminais bei veikliosiomis medžiagomis.

1 komentaras: