2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

5 patarimai tvarkingam manikiūrui

Norėdamos turėti itin tvarkingą manikiūrą, dažniausiai kreipiamės į grožio salono specialistus. Tačiau tokį pasidaryti gali ir namuose: tereikia žinoti keletą paprastų gudrybių.



1. Ruošdamasi manikiūrui, pirštus pamerk į baltojo acto ir vandens mišinį (vandens kiekis turėtų būti didesnis). Jei senas lakas pasišalino ne visose nago vietose, tuomet, šiek tiek pamirkiusi nagus, nuvalyk juos popierine servetėle – taip pašalinsi dėmes. Be to, išmėginusi šią vonelę pastebėsi, kad nagų lakas pasidengia lygiau, todėl ir manikiūras išlieka ilgesnį laiko tarpą.

2. Prieš lakuodama nagus, aplink esančias odeles patepk vazelinu. Brūkštelėjus į šoną, nagų laką švariai nuvalyti menetele plokščiu ir plonu galiuku bus labai lengva. Odeles vazelinu tepk naudodama kosmetinį krapštuką ir, šiukštu, nepaliesk nago, nes išteptas vietas padengti nagų laku bus sudėtinga, o ir abejotina, kad jis išdžius. Beje, prieš naudodama laką, nepamiršk nagus patepti specialiu gruntu

 
3. Jei lakuodama nagus vis dėlto ištepei aplink esančią odelę, laką nuvalyk ne krapštuku ar vatos tamponėliu, o lako valiklyje suvilgytą ploną teptuką – taip lengviau apsaugoti jau nulakuotus nagučius.

4. Jei nori, kad manikiūras išsilaikytų ilgiau, tuomet nepamiršk užtepti viršutinio lako sluoksnį. Nors jį įprastai tepame kaip spalvotą nagų laką, tačiau derėtų šepetėliu išilgai brūkštelėti ir per nagų galiukus –  taip apsaugosi juos nuo skilinėjimo ir lako atšokimo.

5. Dažnai nutinka, kad nagus nusilakuoti laiko turime mažai, o jų išdžiovinimui – dar mažiau. Išbėgus iš namų tik ką nulakuotais nagais, dažnai ištinka nelaimė, kuri pačiai bado akis kiaurą dieną. Kad taip nenutiktų, lakuotus nagelius pamerk į dubenį, pripiltą vandens su ledukais. Šaltame vandenyje laikyti pirštus reikėtų apie tris minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą