2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Nagų dailė: nuo studentės iki verslininkės


     Iš JAV per Europą Lietuvą pasiekusi nagų dailė tampa vis populiaresnė. Ji reikalinga ir studentėms, ir šeštąjį dešimtmetį pasiekusioms moterims.
     „Nagų dailė Lietuvoje išplito prieš 7-8 metus, per Europą atkeliavusi iš JAV, - pasakoja Egidija Kilienė, vienos iš Kauno nagų priežiūros studijų savininkė. – Pasaulyje ji išplito prieš maždaug 15 metų.”
     JAV nagų dailė, pasak pašnekovės, iš pradžių buvo populiari tarp juodaodžių moterų – iš pradžių atsirado mada auginti ilgus natūralius nagus ir juos puošti. Paskui tas paprotys peraugo į nagų atauginimą ir jų dailę. JAV iš pradžių buvo madingi pakankamai margi nagai, Europoje prigijo šiek tiek ramesni tonai. Lietuvoje paklausesni šiek tiek ryškesni negu Vakarų Europoje nagai, nors ne tokie margi kaip JAV.
     Nagų dailės dėka puikiausiai galima papuošti ir natūralius nagus. Bet jei natūralūs dėl kokių nors priežasčių per trumpi ar nepakankamai dailūs, už maždaug 100 litų galima „prisiauginti” nagus iš akrilo ar gelio. Šiek tiek brangiau – 120-170 litų – kainuoja spalvoti akrilo ar gelio nagai.
     „Vienos moters organizmui labiau tinka akrilo, kitos – gelio nagai, - pasakoja pašnekovė. – Ir nėra būdo to iš anksto nustatyti. Tenka pabandyti prisiauginti, tarkim, akrilinius nagus ir žiūrėti, kaip jie prikimba prie tikrųjų. Jeigu prikibo – vadinasi, pataikyta, ne – reikia kartoti procedūrą naudojant kitą medžiagą.”
     Gelio nagai yra šiek tiek elastingesni ir nerekomenduojami moterims, kurioms reikia daug dirbti kompiuteriu. Akrilo nagai – kietesni, bet šiek tiek trapesni.
     Pati Egidija Kilienė sakėsi prisiaugintus nagus „nešiojanti” jau 7 metai. Tiesiog jiems reikia priežiūros, maždaug kas 3 savaites ateiti į saloną. Ten specialistai akrilu ar geliu padengia užaugusią natūralaus nago dalį. Jei nėra jokių lūžimų ar kitokių defektų, procedūra kainuoja 30-45 litus.
     Toms moterims, kurios dėl kokių nors priežasčių negali nešioti ilgų nagų nuolat, už maždaug 40 litų atliekamas vadinamasis šventinis nagų prailginimas – tokie natūralių nagų priedai laikosi daugiausia savaitę.
     Kai jau prisiauginote nagus, ateina laikas nagų dailei. Čia – plačios galimybės: nuo paprastų 0,5-1,5 lito kainuojančių papuošimų, iki reljefinių spalvotų piešinių iš gelio ar akrilo, kainuojančių 15-17 litų. Piešinį galima ir įlieti į priaugintą nagą, tada jis laikosi kelis mėnesius, kol nagas nuauga.
     Pasak Egidijos Kilienės, tarp jos klienčių yra moterų nuo 15 iki 54 metų, nors daugiausia – 20-40 metų. Pagražinti savo nagus rūpi ir studentėms, ir verslininkėms, tik verslininkės mėgsta natūralesnes, ramesnes spalvas, o studentės – ryškias, išsiskiriančias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą