2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Taisyklės profesionaliam pedikiūrui namuose

<span style="color: #ff00ff;">Taisyklės</span> profesionaliam <span style="color: #ff00ff;">pedikiūrui</span> namuose

Nors atvirų batelių sezonas jau baigėsi, tačiau rūpintis pėdų grožiu kiekviena mergina privalo ištisus metus. Žinoma, apsilankymas pas pedikiūro specialistę ir mėgavimasis pėdų priežiūros procedūra – vienas malonumas. Tačiau, prasidėjus vėsiems rudens vakarams, kodėl gi nepasirūpinus savo pėdų grožiu namuose? Tad siūlau skirti šį vakarą pedikiūrui: skaityk ir sužinok, kaip jį atlikti teisingai namų sąlygomis.

Pedikiūrui prireiks:
* didelio indo pėdų vonelei bei rankšluosčio;
* nagų odeles minkštinančių priemonių, aliejuko bei medinės ar bambukinės mentelės (metalinio įrankio verčiau atsisakyti, ypač tuomet, jei tavo nagai gana silpni);
* kokybiškos nuospaudas minkštinančios priemonės;
* maistinės plėvelės;
* paprastos ir padų odos dildės;
* pemzos;
* nagų lako pagrindo, norimos spalvos nagų lako ir viršutinio sluoksnio lako;
* kremo pėdoms.

Nuo ko pradėti?
Pirmiausiai, jei prieš tai buvai nusilakavusi pėdų pirštų nagučius, teks nagų laką nuvalyti. Tai daryti patartina beacetoniu nagų lako valikliu. Jei nagai atrodo šiek tiek pageltę ar liko nenusivalančių nagų lako dėmelių, tuomet nagus patrink tamponėliu, suvilgytu citrinos sultyse.

Tuomet pėdoms paruoš vonelę: į šiltą (ne karštą!) vandenį gali įpilti bet kokio eterinio aliejaus ir jūros druskos arba du šaukštelius sodos ir pusę stiklinės pieno. Pieno rūgštis padės lengviau pašalinti viršutinę suragėjusią odą.

Kojas vonelėje mirkyti reikėtų bent 20 minučių, iki kol negyvos odos sluoksnis pasidarys baltas. Jei po vonelės oda vis viena suragėjusi, o naujos nuospaudos nesuminkštėjo, tuomet nusausink pėdas rankšluosčiu ir ištepk jas specialiu minkštinančiu kremu. Leisk priemonei susigerti, nes pradėti šveisti galima tik sausą odą: naudodama pemzą nugludink pėdų pagalvėles, kulnus ir pirštų kampučius, o nuospaudas pašalink su nuospaudų dilde. Kol gludinsi vienos pėdos odą, kitą pėdą laikyk susukusi į rankšluostį, kad oda vėl nesukietėtų. Galiausiai dar kartą nuskalauk kojas drungnu vandeniu ir gerai jas nusausink.

Pedikiūro eiga

Pakirpk kojų pirštų nagus tiesiai ir ne per trumpai, kad šie vėliau neįaugtų. Dilde šiek tiek suapvalink kiekvieno nago kampučius. Dabar metas padirbėti su odelėmis: jei šios nėra pakankamai minkštos, tuomet medvilniniu tamponėliu įmasažuok specialų odeles minkštinantį aliejų ir šiek tiek luktelėk, kol susigers. Tuomet medine ar bambukine mentele odeles atstumk. Jų verčiau nekarpyti, ypač namų sąlygomis, kadangi visuomet egzistuoja infekcijos tikimybė, o ir žino, kaip karpyti odeles, kad šios ataugtų negreit ir lygiai, žino ne kiekvienas.

Dabar, įsidėjusi poroloninius pirštų skirtukus, nagus padenk lako pagrindu ir leisk jam gerai išdžiūti. Tuomet eilė pasirinktos spalvos nagų lakui: nepamiršk, kad tepti laką reikia itin plonu sluoksniu, kad šis, ypač dėvint uždarus batelius, greitai nenusitrintų ar nenusiluptų. Jei nagų lako spalva ne tokia intensyvi, kaip norėtųsi, tuomet lakuok du kartus. Kai paskutinis sluoksnis išdžius, tepk viršutinio sluoksnio laką: tai kaip taisyklė tvarkant tiek rankų, tiek kojų pirštų nagus – nagų lakas išliks kur kas ilgiau.

Dabar beliko pasidaryti visą pėdą apimantį masažą, odą įtrinti maitinamuoju ir minkštinančiu kremu ir bent porą valandų pabūti namuose, dėvint šiltas vilnones kojinaites.
Kam reikalinga maistinė plėvelė?

Jei tavo pėdų oda linkusi greitai ragėti ar nagų kampučiai linkę įaugti, tuomet pedikiūrą atlikti turėtum, apytiksliai, kas dvi savaites. Tačiau pedikiūro procedūros metu pėdas suminkštinti gali būti itin sudėtinga, todėl ištepusi problemiška odą specialiomis minkštinančiomis priemonėmis ar paprastu kremu, apvyniok pėdas maistine plėvele ir palik bent 20 minučių, kad produktai susigertų į odą. Efektas garantuotas!

Kitu atveju, pakaks procedūrą pakartoti kas tris ar keturias savaites.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą